Annons
Nyheter

Krav på rökförbud och bättre ventilation

Krav på bättre ventilation och användning av skyddsutrustning. Det blev Arbetsmiljöverket krav efter en inspektion hos Rydsgårds varmförzinkning AB.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2010

Tidigare i höst slog IF Metalls skyddsombud larm om att ventilationssystemet inte var bra på företaget. I går gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på plats och kommer att ta upp ventilationen i sin rapport.

– Jag har gett företaget en tidsfrist på tre månader för att förbättra ventilationen i lokalerna, säger Hans Barkenfeldt, inspektör på Arbetsmiljöverket.

Annons

Tills dess ska problemet vara åtgärdat eller ett bra åtgärdsförslag vara framtaget.

Hans Barkenfeldt ansåg också att ledningen måste säkerställa att skyddsutrustningen används bättre.

– Skyddsglasögon måste användas vid de heta baden på 460 grader och där får inte heller bar hud exponeras. Det gäller från och med i dag, säger Barkenfeldt.

IF Metalls skyddsombud larmade även om att några ur personalen börjat utveckla lungsjukdomen kol.

– Det görs ju medicinska kontroller av personalen en gång om året. Så vitt jag vet har det inte förts några diskussioner om det där, säger Hans Barkenfeldt.

Däremot vill Arbetsmiljöverket se att ett det införs ett rökförbud inne i lokalerna.

– Det är klart olämpligt, säger Barkenfeldt som uppfattade det som att hans förslag togs emot väl av företagsledningen.

Fredrik Höij
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons