Nyheter

Man åtalas för pistolhot

En 30-årig man från Rydsgård åtalas för olaga hot. Enligt åtalet ska mannen ha hotat två kvinnor genom att rikta en pistol mot dem och göra en mantelrörelse.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2012

Händelsen inträffade i Rydsgård i slutet av oktober förra året. Enligt förhör med en av kvinnorna ska mannen ha hotat kvinnorna inne i en trappuppgång. De blev rädda och låste in sig i en lägenhet.

Enligt kvinnan letade 30-åringen efter en annan man, som han hade kommit i bråk med utanför huset. 30-åringen stod utanför lägenheten tillsammans med ytterligare en person och någon av dem ska ha riktat pistolen mot kvinnorna ytterligare en gång, denna gång genom fönstret.

Mannen säger att han inte minns vad som hände och att han därför varken kan erkänna eller förneka.

Han uppger i ett första förhör att han var full vid tillfället och säger då att han hämtade pistolen eftersom att han hade kommit i bråk med en man och ville skrämma honom. Mannen erkänner då att han gjorde en mantelrörelse med pistolen, men kan inte säga varför.

Pistolen var en attrapp och faller inte under vapenlagens bestämmelser.

Taner Caliskan
Charlotte Hansson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.