Annons
Nyheter

Ny förening vill se åtgärder

Trasiga fönster, läckande toaletter och fallfärdiga lekplatser. Kerstin och Sven-Erik Carlstedt har fått nog. De är så besvikna på underhållet av Möllegården i Rydsgård att de startat en egen lokal Hyresgästförening.
Nyheter • Publicerad 19 september 2011
Sven-Erik och Kerstin Carlstedt vill att hyreshusen i Rydsgård ska rustas upp. Hemma kan de knappt öppna fönstren. Nu har de startat en egen lokal Hyresgästförening.
Sven-Erik och Kerstin Carlstedt vill att hyreshusen i Rydsgård ska rustas upp. Hemma kan de knappt öppna fönstren. Nu har de startat en egen lokal Hyresgästförening.Foto: Malin Palm

- Huset vi bor i är 41 år gammalt. Under alla de åren har det inte hänt någonting. Skurupshem skyller på att det inte finns pengar. Och Skurups Hyresgästförening vill inte engagera sig i hur det är här ute i Rydsgård, säger Sven-Erik Carlstedt.

Han och frun Kerstin Carlstedt sitter hemma vid köksbordet i radhuset på Möllegården i Rydsgård och suckar.

Annons

- Vi kan knappt öppna varken fönster eller dörrar. När vi hyrde in en fönsterputsare var han tvungen att sluta putsa för att fönstren höll på att trilla ut. Och i sovrummet fick vi stenskott i fönstret när de klippte gräset. Det är två år sedan och fortfarande inte åtgärdat. Lekplatsen utanför ska vi inte ens prata om. Den är livsfarlig, berättar Kerstin Carlstedt.

Så när Hyresgästföreningen i Malmö tog kontakt genom dörrknackning och frågade om de var intresserade av att starta upp en lokal Hyresgästförening nappade de direkt.

- När de var här från Malmö tyckte de att området var i det sämsta skick de hade sett, säger Kerstin Carlstedt.

Förra måndagen startades föreningen LH Rydsgård officiellt. De tre nuvarande medlemmarna utgör styrelsen - Sven-Erik Carlstedt agerar kassör, Kerstin Carlstedt är sekreterare och deras granne, Sabina Bergqvist, är ordförande. De har ordnat en lokal i Rydsgårdshus och nu planerar de att bjuda in Skurupshem för att få igång en dialog.

- Vi hoppas få igenom något, för det går inte som det är nu. Det är många områden här som behöver åtgärdas, säger Sven-Erik Carlstedt.

- När vår toalett började läcka kontaktade vi Skurupshem om en ny, men de ville inte byta ut den trots en stor spricka. När vi hotade med att kontakta Hyresgästföreningen tog det en dag så var toaletten bytt. Så visst kan man göra något, lägger frun till.

På Hyresgästföreningen i Malmö är man positiva till det nystartade LH Rydsgård.

- Vi vill få igång lokala verksamheter och kände att det behövdes i Rydsgård. Det är positivt ur alla aspekter att det händer något i områdena och vi har fått in en del ärenden från Rydsgård där det trycks på att man vill ha mer aktiviteter och är besvikna på Skurupshems åtgärder, säger verksamhetsutvecklaren Christer Sjöstedt.

YA har utan framgång försökt nå Skurupshems vd för en kommentar.

Taner Caliskan
Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons