15-årig pojke på brottsturné

En 15-årig pojke från Simrishamn greps natten till lördagen i trakten av Bollerup. Han hade då krockat och kört av vägen i en bil som stals i Gärsnäs.
Simrishamn • Publicerad 30 maj 2004

- Pojken körde in i en nyplanterad granskog. När vi fann honom var han nästan medvetslös. Han luktade sprit och visade tecken på narkotikapåverkan, säger Mats Hammar, inre befäl vid polisen i Ystad. Polisen misstänker att 15-åringen gjort sig skyldig till flera fall av skadegörelse och försök till bilinbrott i Gärsnäs. Där har någon målat hakkors på Dockmuseets skyltfönster och på ett par personbilar som stått parkerade vid Mauitz Ols väg och vid brandstationen. Även på brandstationen hade någon klottrat genom att skriva texten "White power" med vit färg på garageporten. Någon har också försökt stjäla ett par personbilar och en lastbil vid Stibyborgsgatan. - Pojken är inte i särskilt gott skick. Eftersom han visat sig brottsbenägen har han anhållits. Men det krävs någon form av social insats, säger Mats Hammar, som uppger att brotten håller på att utredas.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.