Annons

Åldringar drabbade av brott

Två äldre kvinnor utsattes för brott under tisdagen. Polisen misstänker att brotten har ett samband eftersom de inträffade ungefär samtidigt och i närheten av varandra.
Simrishamn • Publicerad 19 mars 2014

I ett fall lyckades kvinnan avstyra ett besök från två medelålders kvinnor. I det andra fallet stals en plånbok ur en kasse på en kvinnas rullator. Båda kvinnorna är i 90-årsåldern.

- Kvinnan med rullatorn hade svårt att värja sig när två personer trängde sig på henne, förklarar Claes Ekman vid polisen.

Annons

En man och en kvinna erbjöd sig att hjälpa henne med rullatorn in genom porten till bostaden. Men trots att kvinnan inte ville ha hjälp bar de två in rullatorn genom porten.

- De ville sedan hjälpa henne till lägenheten, säger Claes Ekman.

Men kvinnan lyckades avvisa dem. Hon upptäckte sedan att hennes plånbok var borta. I plånboken fanns bland annat kontanter, körkort och bankkort.

Den andra kvinnan blev uppringd av en man som på knagglig svenska förklarade att han ringde från HSB och genast behövde ha tillgång till hennes lägenhet på grund av en vattenläcka. Mannen var mycket påstridig och skulle skicka ut två kvinnliga reparatörer.

När kvinnan tittade ut genom fönstret stod mycket riktigt två kvinnor utanför huset och väntade. Hon släppte dock aldrig in de två kvinnorna. Enligt polisen hade inte HSB sänt ut några reparatörer.

Polisen rubricerar de både åldringsbrotten som stöld och försök till stöld. Från polisen sida är man intresserad av iakttagelser och tips. Brotten ägde rum vid middagstid under tisdagen i ett bostadsområde vid Fredsdalsgatan.

Carl Johan Engvall
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons