Alla treor och fyror gjorde upp i Korsavad

Bäst i kommunen i skolhandboll i tredje årskursen är Simrislund och i fyran Borrby. Det blev klart då kommunmästerskapet avgjordes i går.
Simrishamn • Publicerad 15 december 2005
En god stämning bidrog den här hejaklacken från Korsavadsskolan till när de gav sitt stöd till klass 3A. Bild: Jan-Olle Persson
En god stämning bidrog den här hejaklacken från Korsavadsskolan till när de gav sitt stöd till klass 3A. Bild: Jan-Olle PerssonFoto: 
En av skolhandbollens eldsjälar i Österlens IK, Lars Roswall.
En av skolhandbollens eldsjälar i Österlens IK, Lars Roswall.Foto: 
Simrislunds B2 mötte Korsavads 3A1 och avgick med segern, 5– 1.
Simrislunds B2 mötte Korsavads 3A1 och avgick med segern, 5– 1.Foto: 

Det var spännande och livligt värre i Korsavadshallen när totalt cirka 300 töser och pågar spelade mästerskap. På läktarna hejade kompisarna och en hel del föräldrar.

På åskådarplats fanns prominente Eslövsbon Stig Tall från Skånes Handbollsförbund, en man som starkt bidragit till att cirka 6000 unga i länet deltar varje år. Det började han jobba med 1997 med målet att utveckla handbollen och nå de unga: – Det är helt underbart att se, i synnerhet har samarbetet med Österlens IK varit utmärkt. Här har man en hög ambitionsnivå, konstaterar Tall och ÖIK:s ordförande Håkan Mårtensson är stolt:

– Även om vi inte har a-lag har vi cirka 120 ungdomar i träning.

Spelskickligheten är det också hög nivå på. Det bevisades i fjor då en klass 3 från Korsavadsskolan blev skånska mästare. Österlenarna har skött sig så bra att de blivit det goda exemplet i ett kompendium som Stig Tall har spridit i länet. En eldsjäl i sammanhanget är Lars Roswall: – Vi har ledare som håller i träningspass på skolorna. Det kan vi göra utan att ledarna drabbas ekonomiskt eftersom klubben i år har avsatt pengar till projektet.

Säger Roswall och höjer rösten eftersom det plötsligt händer något nere på plan som får publiken att jubla minst sagt högljutt. Korsavadshallen delades för turneringen i tre planer där ständigt en match var på gång. Stöd till alla lagen gav 40-talet elever från Österlengymnasiets barn- och fritidsprogram.

I slutet av januari ska cirka 150 elever i femteklasserna spela turneringen

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.