GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Allt fler väljer att magasinera möbler

Simrishamn • Publicerad 12 maj 2006
Foto: 
Efterfrågan på lådor för magasinering är större än åkeriägare Klas Hansson väntade sig. Stig Persson är platsansvarig för lagerlokalerna på Skansen.Bild: Jea Jonsson
Efterfrågan på lådor för magasinering är större än åkeriägare Klas Hansson väntade sig. Stig Persson är platsansvarig för lagerlokalerna på Skansen.Bild: Jea JonssonFoto: 

– Vi började med 25 lådor som snabbt blev det dubbla antalet. Nu har vi 127 uthyrda och det räcker likväl inte till.

När Klas Hansson talar om lådor handlar det om förvaringsboxar som rymmer åtta-tio kubikmeter vardera. Att hyra en sådan kostar 550 kronor i månaden och efterfrågan på lagringsutrymme är det inget fel på.

– De flesta som hyr är privatpersoner. Det kan handla om att de flyttar från ett hus till mindre bostad eller att man fått ärva föremål som man inte riktigt har plats med.

– Några magasinerar sådant de är känslomässigt bundna till, andra stoppar undan föremål av ekonomiska skäl.

– En del nyttjar lådorna under kortare tid medan andra hyr dem i åravis.

Det är tre år sedan Klas Hansson fick idén som resulterade i att han köpte konkursboet efter Bengt Månssons med lagerlokal om cirka tusen kvadratmeter på Skansen. Det kostade närmare ett par miljoner kronor och omkring en miljon till har han lagt på renovering. Väldigt stolt är han över klimatanläggningen som bara den gick på 400000 kronor:

– En fantastisk sak som jag knappt själv trodde kunde vara så bra när jag köpte den. Den håller lokalen torr och har en konstant temperatur på 18-20 grader och det mår möbler bäst av!

I investeringen ingick renovering för att "personalen ska ha det snyggt omkring sig", som han uttrycker det. Här finns också en "flådigt" möblerad kontorslokal som dock inte tagits i bruk:

– Jag tänkte att hela flyttverksamheten skulle hanteras härifrån, vi får se hur det blir.

Flyttbranschen är också relativt ny för åkeriet som har sitt säte i Kivik. Fyra stora bilar är i gång och de servar förstås även flyttningar till magasinen. I de lokaler som Klas Hansson köpte i Hammenhögs utkant i fjor, totalt sprang kostnaden upp till 3,4 miljoner kronor fullt färdigt, fanns tidigare ett löklager.

Här finns 1400 kvadratmeter att placera lådor på. Med tanke på hur det utvecklas hittills kan säkert en stor del av dem komma till nytta.

Jea Jonsson

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.