Appelkvist köper Tullhuset

Allt talar för att Christer Appelkvist köper Tullhuset i Simrishamn av kommunen för tre miljoner kronor. Tanken är att huset ska bli ett annex till Maritim Krog & Hotell på Hamngatan.
Simrishamn • Publicerad 4 januari 2002

- För två och ett halvt år sedan byggde vi om Maritim till hotell med åtta rum. Beläggningen har varit bra, framför allt sommartid, men vi har inte kunnat erbjuda lokaler för konferenser, säger simrishamnsbon Christer Appelkvist, som bland annat driver Appelkvist Fryseri.

Han har sett möjligheten att bygga om Tullhuset till sex övernattningsrum och en konferenslokal.

Den vackra tegelbyggnaden är visserligen smal, men medger ändå en ombyggnad, utan att fasaden behöver ändras.

från 1880-talet

Tullhuset (fastigheten Publikanen 4) uppfördes på 1880-talet. I huset finns det källare och två våningsplan på vardera 100 kvad-ratmeter.

Kustbevakningen har redan lämnat bottenvåningen och flyttat in i magasinet vid liggehamnen. Och den kvarvarande hyresgästen, Rederi AB Brantevik, är enligt uppgift beredd att flytta.

- Jag hoppas få tillträde till fastigheten den 1 mars, så att ombyggnaden kan bli klar till sommaren, säger Christer Appelkvist, som då kan erbjuda 14 attraktiva rum, ett stenkast från hamnen.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.