Åt 6 400 Treo Comp

Under två år stoppade kvinnan i sig 6 400 tabletter Treo Comp inköpta på svarta marknaden. Nu åtalas hon för narkotikabrott.
Simrishamn • Publicerad 28 september 2009

Kvinnan som är i 45-årsåldern lider av migrän. Av sin läkare har hon därför fått utskrivet Treo Comp. Kvinnan berättar i förhör med polisen att hon snart blev beroende av medicinen och kände abstinens när de var slut.

Eftersom hennes läkare inte ville skriva ut mer började hon handla på svarta marknaden. I Malmö hittade hon en "langare" som under två år försörjt henne med Treo Comp.

För ett rör Treo har kvinnan fått betala mellan 150 och 180 kronor. I varje rör finns 20 tabletter. Enligt kvinnan har hon handlat Treo för 3 000 kronor i månaden och uppskattar att hon totalt betalat 40 000 kronor för de 225 förpackningar tabletter hon köpt de senaste två åren.

Beställningarna har skötts via sms och betalningen till langarens kontonummer.

Kvinnan erkänner både att hon köpt det narkotikaklassade läkemedlet och att hon använt det.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.