Avsatta politiker valdes in igen

Flera av de avsatta skolpolitikerna valdes i går kväll åter in i barn- och utbildningsnämnden av kommunfullmäktige. Bland andra ordförande Margareta Nilsson (C) och andre vice ordförande Christer Grankvist (S).
Simrishamn • Publicerad 10 maj 2012

För bara ett par veckor sedan avsattes hela barn- och utbildningsnämnden sedan kommunfullmäktige beslutat att inte bevilja nämnden ansvarsfrihet.

De partier som ville trotsa revisionen; S, C, ÖP och FP var konsekventa och nominerade sina avsatta politiker till den nya nämnden. Lika konsekventa var M och FI som röstade för att nämnden avsattes och därför också lanserade nya namn till posterna. MP och V stack dock ut. De var med och avsatte den gamla nämnden men nominerade ändå samma politiker.

- Vi litade på revisionen och röstade med deras förslag, men har fortsatt förtroende för våra politiker, förklarar Siv Bildtsén (MP) som lanserade Roland Thord till alla presidieposterna.

De nya ledamöterna är ordförande Margareta Nilsson (C), vice Marie Linde Strömberg (M), andre vice Christer Grankvist (S), Håkan Rosenkvist (M), Jan Wetterstrand (M), Johanna Rolf (S), Lennart Månsson (S), Fredrik Öster (FI), Roland Thord (MP) och Nils-Åke Borg. På den elfte platsen ska en folkpartist sitta, men partiet avvaktar att nominera till nästa sammanträde.

Maria Sällberg
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.