Annons

Axels Nöjesfält står fast

Simrishamn • Publicerad 14 januari 2005

Axels Nöjesfält står fast vid sina planer på att sommartid driva familjetivoli vid Rosentorp.

I höstas lämnade tivoliföretaget in en ansökan till polisen om att tillstånd för offentlig tillställning och det gällde familjetivoli som skulle vara öppet alla dagar under juni, juli och augusti. Vintertid planerar man att driva kafé.

Annons

Polisen skickade ansökan vidare till miljökontoret för yttrande. Där fann man dock underlaget i ansökan vara så intetsägande att man begärde in ytterligare klarlägganden.

Nu har Axels Nöjesfält åter igen kompletterat ärendet, några större förändringar i förhållande till förra gången bygglov söktes är det inte. Företaget specificerar sju punkter:

Ljudnivå: Ingen musik eller andra störande ljud.

Belysning: Öppet dagtid, 11-20, vilket gör att ingen belysning krävs. Vintertid ska kafeet ha nödbelysning.

Avfallshantering: Sopkärl ska sättas upp. Bara pappersavfall beräknas och det samlas i container. Ikafeet ska källsortering införas.

Toaletterna: De befintliga ska kompletteras om de inte räcker till. Speciella hygienutrymmenför personal.

Damm: Ytor som blir utsatta ska beläggas med plattor.

Parkering: Om de cirka 20-talet bilar man räknar med medför någon trafikfara ska in- och utfartsvägar anpassas till föreskrivna krav.

Olägenheter för boende: Eftersom det i området inte finns några närboende inom synligt avstånd kan det inte medföra några olägenheter.

Nu ska miljö- och hälsonämnden anta ett yttrande. Oavsett hur nämnden ställer sig, eller vad polisen beslutar, krävs det ändå ett bygglov för att driva en nöjespark. Sådant har tidigare sökts med avslag som resultat.

Annons

Jea Jonsson

0414-289 97

jea.jonsson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons