Annons

Berusad man hotade sambo

Berusad och hotfull letade mannen efter en kökskniv medan kvinnan av rädsla för sin sambo sökte skydd för sig och sina små barn hos en granne.
Simrishamn • Publicerad 26 maj 2005

Det är kvinnans verision av en händelse som nu leder till åtal. Hennes sambo som är i 30-årsåldern och som förnekar brottet åtalas nu för olaga hot.

Det var i augusti i fjor som paret var bjudna på grillning hos sin granne. Eftersom den 30-årige mannen inte var hemma nattade kvinnan parets små barn på 1 och 4 år och gick över till grannen.

Annons

När mannen dök upp hemma hos grannen var han berusad. Han ville ha en grogg och när han inte fick sin vilja igenom blev han arg och gick hem.

Kvinnan sprang efter. Enligt kvinnan sa hennes sambo till henne att "Jag ska fan ta och döda dig eller märka dig för livet." Enligt kvinnan fortsatte han sedan till kökslådan med knivar Hon slog igen lådan och medan mannen fortsatte ut i förrådet för att leta upp sin fiskekniv väckte kvinnan barnen och bar dem med sig till grannen. Mannen kom sedan flera gånger och knackade på grannens dörr. Kvinnan uppger i förhör med polisen att hon visserligen inte såg någon kniv, men att hon var mycket rädd för sin sambo.

Mannen berättar i polisförhöret att när han lämnade grannens hus gick han hem och svalde 70 sömntabletter. Anledningen till att han gick bort till grannen igen där sambon och barnen gömde sig var att visa de tomma tablettkartorna. Han förnekar att han hotat sambon.

I polisförhöret berättar mannen att hans far var alkoholist och att han som barn ofta blev inlåst i städskrubbar och garderober och slagen med både livrem och mattebankare. Fadern skulle också ha slagit hans mor.

30-åringen har vid flera tillfällen försökt att ta sitt liv och har vårdats på psyk. Han har också problem med alkoholen. Enligt sambon blir han ofta aggresiv ovh hotfull när han druckit alkohol.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons