Annons

Besvärligt med Kiviksbuss på morgonen

Simrishamn • Publicerad 25 januari 2005

Sedan i måndags är väg 9 avstängd för reparation av vägbron vid Tångdala, och bussresenärer på sträckan Tångdala-Ravlunda får åka matarbuss för att ta sig vidare med Skåneexpressens linje Simrishamn-Kristianstad.

Enligt Anna Archer som är trafikplanerare på Skånetrafiken verkar det nu fungera hyfsat för de flesta bussresenärer, trots vissa problem i förra veckan - bland annat var de första tidtabellerna som kom ut felaktiga och nya fick sättas upp på hållplatserna i all hast. Fast att med en enda buss få till en matarförbindelse som gör precis alla resenärerna nöjda lyckades inte helt berättar Anna Archer.

Annons

– Vi har några få resenärer som ska från Kristianstadshållet till Kivik på morgonen. De får nu åka ända ner via Tångdala, och det är de så klart inte glada för. Men för att få det att fungera för de betydligt fler resenärer som ska på andra hållet får vi ända göra så här, säger Anna Archer och tillägger:

– De här åtta veckorna som ombyggnaden varar är ju inte så roliga för någon. Så vi får försöka göra det så bra som möjligt för så många som möjligt.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons