Annons

Bokhandeln flyttar

Efter drygt trettio år på nedre Storgatan flyttar Bokvaruhuset Österlen AB till övre Storgatan och öppnar den 18 september i Eldhs Radio & TV.
Simrishamn • Publicerad 29 augusti 2002

- Vi flyttar av ekonomiska skäl. Hyresvärden har höjt hyran så mycket att vi inte har råd att bo kvar här. Enligt uppgift är det marknadsmässig hyra, men vår bransch klarar inte den kostnaden, säger Tommy Hahn. YA har inte lyckats få någon kommentar från Håkan Mårtensson och Thomas Dahl i Fastighets AB Vårhallen, som äger huset där även SEB är hyresgäst. Redan när Hahn tog över Bokvaruhuset i december förra året visste han om hyreshöjningen, och sökte därför efter nya lokaler. - Det blir lättare att parkera uppe vid posten, i synnerhet på sommaren, när det är gågata på nedre Storgatan, säger Hahn. Bokvaruhuset, som har fyra anställda, omsatte i fjor cirka fem miljoner kronor. Nils-Erik Eldh upphör med sin butik, som legat i korsvirkeshuset sedan 1963. Företaget fortsätter dock med antenn- och TV-service i nya lokaler på Fabriksgatan i Simrishamn.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons