Christer Wigrenny ledare för kommunens väl

Före detta tekniske chefen Christer Wigren träder åter in i offentlighetens ljus i Simrishamn. Inte som tjänsteman, men som politiker i form av ny ordförande för kommunens väl.
Simrishamn • Publicerad 25 mars 2002

- Jag tycker synd om Simrishamn. Allting gå bara utför. Man måste hitta på någonting. Vara kreativ, svarar Christer Vigren på frågan varför han engagerar sig politiskt. Det har gått två och ett halvt år sedan Vigren hoppade av som chef för den tekniska förvaltningen. Sedan dess har han jobbat som teknisk chef i Östra Göinge kommun, men hela tiden bott kvar i Simrishamn. - Jag har följt Simrishamns utveckling både via media och via gamla arbetskamrater. Och jag har gått och eldat upp mig. 16 miljoner kronor back i budgeten. Det är ju helt fantastiskt. När jag blev tillfrågad om att ta över ordförandeposten i kommunens väl tackade jag ja. Redan i onsdags blev Vigren formellt vald till ordförande, men några politiska uppdrag får han inte förrän efter valet. - Fram till dess ska jag kämpa för att partiet ska bli så stort som möjligt. Jag har ju inte låtit mig väljas för att det ska gå åt pipan. Kommunens väl har tagit fram ett nytt partiprogram och Christer Vigren har varit med i det arbetet. - Innan jag engagerade mig ville jag försäkra mig om att partiprogrammet inte innehöll några snaskigheter. Det har ju till exempel påståtts att partiet har främlingsfientliga tendenser. Även om det inte är sant så ville försäkra mig om att partiprogrammet inte kan misstolkas på det sättet. Lagd åt det tekniska hållet så har Vigren mycket synpunkter på stans yttre miljö. - Den förfaller sakta men säkert. Till exempel är den nya rondellen en stenöken. Inte vackert alls. Österlen står ju för något vackert. Folk ska känna att det är fint att bo här. Christer Vigren blir kommunens väls fjärde ordförande. John Görnebrandt, Walde Bengtsson och Stig Söderberg har fått en efterträdare. Christer Vigren har gjort sig bekant som en man det ofta blåser kring. Ser han sig själv som kontroversiell? - Nej, men jag är en entreprenör. Jag slutar hellre för att jag gjort för mycket än för lite. Jag kan driva saker för snabbt för att alla ska vara med och jag kan reta upp människor. Men det händer åtminstone något.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.