Dags för nomineringar

Nu är det återigen dags att nominera kandidater till kommunens Arkitekturpris, det fjärde i rad sedan det instiftades 1999 för att uppmärksamma byggnadskonsten och uppmuntra värdefulla insatser.
Simrishamn • Publicerad 22 april 2002

Kravet är att objektet finns inom kommunens gränser och det kan vara både om-, till- och nybyggnad eller restaurering av byggnader men också trädgårds- och parkanläggningar. Den sydsvenska byggnads- och trädgårdstraditionen, både bevarande av och förnyelse kan komma ifråga när pristagare ska utses. Det första priset gick till Vitemölla Badhotell och därefter premierades både Ragnarpers i Gärsnäs och trädgårdsanläggningen vid Äpplets Hus år 2000. I fjol var det Skogshyddan i Kivik som prisades. Det är Stadsarkitektskontoret som tar emot nomineringarna och pristagare utses av byggnadsnämnden och kulturnämnden gemensamt. Senast den 10 juni ska förslagen vara inne och i september blir det prisutdelning.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.