Det mesta i fiskväg
– Våra rökta produkter är väldigt populära, säger Tom Ekström, vars personal både kall- och varmröker lax, makrill, sill, torsk, ål och andra fiskarter.
Flera olika sillinläggningar görs efter gamla recept.
Den produkt som säljer bäst är Branteviksill, en klassiker som har en strykande åtgång på Sillens dag varje år. På lördagar under högsäsong är det alltid lång kö till fiskaffären, där man säljer färsk fisk från såväl Östersjön som Västerhavet samt alla typer av skaldjur.
– Stekt sill kan man alltid få, säger Tom Ekström övertygande.
Årligen görs också 50000 portioner smörgåstårtor med skiftande innehåll, såsom lax- och räktårta samt skaldjurs-tårta.
Många kunder beställer också festfat, från omfattande bufféfat med tillbehör till Tre glada laxar med rom- och gravlaxsås.
Pontus Persson