Annons

Det mesta i fiskväg

Simrishamn • Publicerad 20 mars 2007
Färsk fisk och färska skaldjur säljs i butiken.
Färsk fisk och färska skaldjur säljs i butiken.Foto: 
Hel sill fryses in för export till bland annat Östeuropa.
Hel sill fryses in för export till bland annat Östeuropa.Foto: 

– Våra rökta produkter är väldigt populära, säger Tom Ekström, vars personal både kall- och varmröker lax, makrill, sill, torsk, ål och andra fiskarter.

Flera olika sillinläggningar görs efter gamla recept.

Annons

Den produkt som säljer bäst är Branteviksill, en klassiker som har en strykande åtgång på Sillens dag varje år. På lördagar under högsäsong är det alltid lång kö till fiskaffären, där man säljer färsk fisk från såväl Östersjön som Västerhavet samt alla typer av skaldjur.

– Stekt sill kan man alltid få, säger Tom Ekström övertygande.

Årligen görs också 50000 portioner smörgåstårtor med skiftande innehåll, såsom lax- och räktårta samt skaldjurs-tårta.

Många kunder beställer också festfat, från omfattande bufféfat med tillbehör till Tre glada laxar med rom- och gravlaxsås.

Pontus Persson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons