Annons

DO-anmäler sin arbetsgivare en andra gång

När den anställde blev uppsagd gjorde han en anmälan till DO att han känt sig diskriminerad.
Simrishamn • Publicerad 22 oktober 2010

Men parterna kom överens och han tog tillbaka anmälan. När han inte fick jobbet tillbaka när företaget återanställde igen, menar han att det berodde på DO-anmälan.

Nu begär diskrimineringsombudsmannen att företaget ska yttra sig i ärendet. Företaget ska bland annat svara på varför mannen inte blivit återanställd och kommentera uppgifterna om att arbetsgivarrepresentanten sagt att han inte får jobbet tillbaka på grund av DO-anmälan.

Annons

Det var i december 2008 som den anställde efter 13 år på företaget blev uppsagd. Han kände sig diskriminerad på grund av sin utländska bakgrund och menade att dem med mindre kompetens och färre anställningsås fick vara kvar. Därför anmälde han företaget till DO.

Enligt den före detta anställda kom parterna överens om att han skulle dra tillbaka anmälan och så fort som företaget behövde folk igen skulle han återanställas.

Men när företaget började anställa folk igen kallades han inte tillbaka och enligt den före detta anställda ska arbetsgivarrepresentanten sagt till honom att han aldrig kommer få tillbaka tjänsten på grund av den första DO-anmälan.

Därför har mannen nu anmält företaget till DO ytterligare en gång. Senast den 25 oktober vill DO ha yttrandet från företaget.

Melissa Dahlqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons