Annons

Elever i Sankt Olof klara för kvartsfinalen

Simrishamn • Publicerad 29 januari 2005
Patrik Björk, Niklas Modig och Emma Leufstedt (längst fram) i femman Sankt Olof svarar på frågorna för sin klass i kvartfinalen i Vi i Femman på tisdag. Bild: Jea Jonsson
Patrik Björk, Niklas Modig och Emma Leufstedt (längst fram) i femman Sankt Olof svarar på frågorna för sin klass i kvartfinalen i Vi i Femman på tisdag. Bild: Jea JonssonFoto: 

Det har hänt tidigare och nu är det dag igen; klass fem i Sankt Olofs skola har kvalificerat sig till kvartsfinal i kunskapstävlingen Vi i femman. På tisdag är det dags.

– Att vinna är rätt roligt! Och att känna att man har gjort en bra insats.

Annons

Niklas Modig säger det med en röst som avslöjar att det egentligen bara finns ett mål; och det är att klara både kvarten, semifinalen och finalen och att allt ska resultera i en klassresa till Köpenhamn. Men han inser också att det är en bit dit och att det på vägen kan finnas motståndare som stoppar framfarten. Tillsammans med klasskamraterna Emma Leufstedt och Patrik Björk ska han sitta i "heta stolen" och representera klassen i frågetävlingen på tisdag. Då ska hela klassen följa med och heja fram de utvalda vid radioinspelningen i Kristianstad. En av ramsorna lyder:

"Vi är kungarna över alla här under himlens vita moln. Vi vill nå upp till högsta topp annars går vi hem igen! Oh obido, vi ska gå vidare och slutligen högst upp på pallen!"

De tre förbereder sig lite olika. Emma Leufstedt spelar gärna Vem vill bli miljonär och lyssnar på nyheter:

– Så tittar jag på Lilla Aktuellt också.

– Jag tittar på nyheter, läser tidningar och kollar Packat och klart, säger Patrik Björk. – Jag har gått upp och kollat första nyhetssändningen på tv, säger den uppenbarligen morgonpigge unge herr Niklas Modig.

Förhoppningsvis utgör de tre en bra kombination av kunskapsblandning när saken ska avgöras. Och vi andra håller tummarna!

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons