Annons

"En trivsam atmosfär" på Rosenborg i Gärsnäs

Simrishamn • Publicerad 28 januari 2005

"Det råder en öppen, trivsam atmosfär på dagcentralen och dagverksamheten".

Detta positiva omdöme ger länsstyrelsens äldreskyddsombud Rose-Marie Hejdedal och Mats Wissman efter ett tillsynsbesök på dagcentralen Rosenborg och dagverksamheten Svalan i Gärsnäs.

Annons

Syftet med besöket var att de båda ombuden skulle presentera sig själva och sin verksamhet.

Samtidigt ville de få ett intryck av hur man i Simrishamns kommun arbetar med äldres möjlighet till ett aktivt liv. Besöket gjordes den 7 oktober i fjor och föranmäldes med kort varsel.

De besökare som äldreskyddsombuden talade med verkade uppskatta verksamheten.

"Verksamheten känns som en naturlig mötesplats där äldre människor ges möjlighet till ett aktivt liv och en meningsfull vardag", skriver ombuden i sin rapport till socialnämnden i Simrishamn.

Ombudens uppfattning är att det finns en naturlig dialog mellan personalen och besökarnasom är en tillgång för utveckling av verksamheten. Bakgrunden till besöket är att regeringen har beslutat att förstärka länsstyrelsens tillsyn av äldreomsorgen genom äldreskyddsombud.

Syftet är att brister och missförhållanden ska rättas till och att kommunerna ska ges stöd att utveckla en vård och omsorg av god kvalitet.

Pontus Persson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons