En vecka med idel musik

Nu är musikintresserade elever mitt inne i årets musikvecka vilket betyder evenemang av många och varierande slag. I dag hördes toner på flera skolor och även lite varstans i staden. På musikskolan var det funk som gällde.
Simrishamn • Publicerad 29 april 2002

Så när som på en grupp med sju blåsare, två gitarrister, en trumslagare, en klaviaturspelare och en sångerska, alla deltog de i en workshop i funk, var det för ovanlighetens skull både tomt och tyst i hela musikskolehuset. Och det är precis som det var tänkt att bli; är det musikvecka ska förstås musiken ut till både barn och vuxna ute i samhället. Om aftonen fylls dock huset igen eftersom det bjuds offentlig vårkonsert och hela veckan fortsätter arrangemangen. Akustiska gitarrer är ämnet för tisdagens workshop och till skolor och servicehem far ännu en grupp av musikelever. Vid ett valborgsbål, i Gärsnäs, finns några av dem och sprider sina toner. Torsdag, fredag och lördag musiceras det vidare och veckan avslutas med klarinettmusik vid en gudstjänst i Östra Herrestads kyrka där Kristina Sundell är musikant.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.