En vecka med konsthantverk

För åttonde året i rad är det till helgen dags för vernissage för Redig Skånsk Slöjd och hela den närmaste veckan visar konsthantverkare upp sig för publiken. Sju av dem har slagit sig samman och fyllt Sankt Olofs prästgård med sevärdheter.
Simrishamn • Publicerad 26 september 2002

Röde Orm stirrar milt ner över Valeria Geduscheff-Törnbergs stengodsalster. Hans blick når varken Ulla Johanssons halmslöjd, Jan Johanssons smidesljusstakar, Elisabeth Wallins jeanstygsbilder eller Stig Falcks gunghästar i trä. Möjligen kan den fånga in Bodil Olssons vardagsnära ting men inte Karl-Erik Wallins gamla hantverk i krympteknik. -Det talas så mycket om konstveckan på Österlen, men visst finns det plats även för en konsthantverksvecka, tycker träslöjdaren Stig Falck. Inför lördagens vernissage råder en yster och förväntansfull stämning i prästgården. -Det är roligt att ha en veckan så här på höstkanten för konsthantverket, både för oss och för dem som kommer för att titta. Det känns som att man har något gott kvar som kan förlänga och hålla kvar lite av turismen, säger Elisabet Wallin. Med start lördag håller utställningen öppet alla dagar till och med nästa söndag. tiderna är kl 11-17. Bland de skånska hantverkarna som visar upp sig finns även en i Borrby. Det är Cilla Lindqvist-Sjöberg som visar textilt hantverk.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.