Extra spaning gav resultat

Under tio dagar satte polisen in extra resurser i Simrishamn. Resultatet blev ett par alkoholbrott och flera narkotikabrott.
Simrishamn • Publicerad 4 maj 2012

– Det har främst rört sig om spaning mot narkotika och alkohol, förklarar Claes Ekman vid polisen i Simrishamn.

Allmänheten har inte märkt så mycket av den extra satsningen som gjorts under tio dagar. Främst har det rört sig om civilklädda spanare från Ystad.

– Vi har kunnat titta närmare på ett antal tips vi fått från allmänheten, säger Claes Ekman. Folk har hört av sig och berättat att det är en viss trafik till olika adresser.

Två brott mot alkohollagen upptäcktes av polisen, där gjordes också beslag av alkohol. Polisen kunde ta några misstänkta på bar gärning när ett par flak öl lämnades över.

Man gjorde också beslag av portionsförpackad cannabis, här misstänker polisen att det var fråga om försäljning. Sammanlagt nio narkotikabrott blev resultatet.

I de flesta fall rörde det sig om ungdomar mellan 15 och 20 år.

Polisen gjorde också dopingkontroller på två gym. Där var allt helt grönt.

Claes Ekman är nöjd med insatsen.

– Vi har tidigare sett att det finns narkotika i Simrishamn.

Taner Caliskan
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.