Färre feriearbetenför ungdomarna

Det blir feriearbeten inom kommunen för ungdomar mellan 16 och 17 år även i år, inklusive ungdomar inskrivna i omsorgen, med det blir färre jobb än tidigare år. I sommar kan man bara ge plats för 55 unga.
Simrishamn • Publicerad 4 april 2002
Personerna på bilden har inget direkt samband till artikeln.
Personerna på bilden har inget direkt samband till artikeln.Foto: 

Det är femte året i rad som kommunen erbjuder feriearbeten. Första året fick 100 unga jobb, därefter har antalet sjunkit från 99 till 88 till 60 och nu alltså till 55. Tiden för denna anställningsform har varierat mellan tre till fyra veckor men i år är det uteslutande tre veckor som gäller. Det projekt som man haft gemensamt med Friaborgskolan, med placering inom äldreomsorgen för elever i årkurs 8, fortsätter inte. Däremot får socialförvaltningen och skolans individuella program möjligt att gemensamt prioritera plats för 15 ungdomar. Timlönen blir 40 kronor och totalt beräknar kommunen med att det ska kosta drygt 399000 kronor. Om det finns några privata företagare som är intresserade av att hjälpa ungdomarna till jobb kan kommunen förmedla dem. Dock under förutsättning att man själv anställer och avlönar.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.