Annons

Fastighetsskatten ute och cyklar

Riksdagsledamoten Kenneth Lantz (kd) är en av dem som driver frågan om slopad fastighetsskatt hårdast. På onsdagskvällen rullade han in i Simrishamn på sin cykel, som har ett symboliskt litet hemsnickrat hus på pakethållaren.
Simrishamn • Publicerad 8 augusti 2002
Kenneth Lantz (kd). Tomaz JönssonFoto: 

Bild: Tomaz Jönsson Kenneth Lantz har cyklat Skåne runt för att skapa opinion mot det som han och kristdemokraterna anser är en orättvis dubbelbeskattning. På Stortorget togs han emot av entusiastiska partikamrater, fick en mikrofon i näven och begynte genast att proklamera ut sitt budskap: Skrota fastighetsskatten! Kristdemokraterna vill att den ska ersättas med en kommunal avgift på högst 2 600 kronor per år för villor och 800 kronor per år för lägenheter. Samtidigt ska reavinstskatten vid försäljning av fastigheter höjas från 20 till 30 procent för att väga upp inkomstbortfallet när skatten tas bort. - 30 procent är vad all annan kapitalbeskattning ligger på, så det är rimligt att den justeras till den nivån, menade Kenneth Lantz. Simrishamn var tolfte stoppet för honom och fyra återstår innan han når slutpunkten Malmö. Troligtvis får han lite fler åhörare där; även om han kanske inte talade för döva öron i Simrishamn så talade han för få - det var tunnsått med folk på Stortorget denna varma och vackra kväll.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons