Annons

Fest slut när 14-åring blev slagen

De satt några kompisar vid badplatsen i Gyllebo och hade kul.
Simrishamn • Publicerad 14 oktober 2010

Det varade tills några lite äldre pojkar dök upp och det roliga tog definitivt slut när en 14-åring fick stryk av en 16-åring.

Det var när de äldre pojkarna dök upp med sprit som det roliga började ta slut. De satt till en början i olika gäng, totalt lite drygt 20 ungdomar, och hade nån sorts grillfest men efter någon timme anslöt sig de äldre till de yngre. De kom att samtala om ett bråk som varit tidigare i veckan och plötsligt slår 16-åringen till den yngre rakt i ansiktet. Det satte definitivt stopp för festen.

Annons

I förhör hävdar den nu åtalade att det var en annan i gänget som slog den yngre och att han i själva verket försökt förhindra bråket.

Uppenbarligen har de samlade förhören gett en helt annan bild eftersom det är just 16-åringen som ska stå till svars i domstolen.

Åtalet stämplas som ungdomsärende i Ystads tingsrätt. Den två år yngre pojken finns då med i förhandlingen tillsammans med ett målsägandebiträde.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons