Fp motionerar om respekt

"Tillgänglighetslagen måste bli ett reellt verktyg för funktionshindrade som härigenom kan beredas möjlighet till ett rikare och bättre liv".
Simrishamn • Publicerad 4 september 2002

Så skriver Jarl Kemnefeldt (fp) i en motion som föreslår att kommunen ser till att tjänstemän och politiker får lära sig lagparagrafernas innebörd. Det tycks så in i vassen när det gäller att hantera ärenden och ur detta tyckande utvecklas en praxis som innebär att funktionshindrade kan komma i kläm. Det hävdar Jarl Kemnefeldt som förväntar sig mer respekt för lagparagraferna om LSS och tillgänglighet. "Detta eviga tyckande om lagstadgade möjligheter för vissa funktionshindrade vill Folkpartiet liberalerna ej längre åse!" betonar motionären som vill verka för att lagarna efterlevs och att det i konkret politisk handling också verkas i den riktningen.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.