Friaborgsskolan glömdes bort

Friaborgsskolans möjligheter nämndes inte med ett ord i Sydskånska Gymnasieförbundets presentation av utbudet av vuxenutbildningar inom vård och omsorg i Sydöstra Skånes samarbetskommitté (Sösk). Inte ens den politiker som representerade den politiska majoriteten i kommunen uppmärksammade bristen.
Simrishamn • Publicerad 23 april 2004

Nu kräver barn- och utbildningsnämnden (bun) att även Friaborgsskolans röst ska bli hörd i Sösk. - Det är naturligtvis inte mer än rätt att också vårt omvårdnadsprogram, med de möjligheter som finns inom vuxenutbildning, ska komma i fråga i ett sådant sammanhang. Christer Grankvist (s), vice ordförande, väckte frågan som ett extra ärende vid buns senaste sammanträde och fick alla ledamöter med på sitt förslag; att skriva till Sösk och uppmana dem att inhämta motsvarande redovisning från Friaborgsskolan som man fått från Sydskånska gymnasieförbundet. Han är förvånad över att inget hade nämnts i kommittén, varken om vilka utbildningar som fanns eller om det behov som skolan har av elever inom vårdområdet. Grankvist sitter också i Nämnden för vuxnas lärande på Österlen, ett samarbete mellan Tomelilla och Simrishamn. Även där föreslog han, med framgång som resultat, att samma krav skulle ställas på Sösk som det nu barn- och utbildningsnämnden ställt sig bakom. Saken lär också komma upp på bordet vid ett möte med Sydskånska gymnasieförbundet den 5 maj.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.