Annons

Fritid Österlen spekulant på camping

Håkan Erlandsson och hans Fritid Österlen AB vill köpa Tobisviks Camping av kommunen. Bolaget driver kommunens fritidsanläggningar och Tobisviks camping sedan den första januari 2002.
Simrishamn • Publicerad 24 mars 2003

Nu vill Erlandsson höja standarden på anläggningen och eftersom kommunen har ont om pengar ser han svårigheter att fortsätta med nuvarande driftsform. I ett brev till kommunstyrelsen ber han därför om att få köpa anläggningen. Eftersom den nya kommunrevisonen bland annat kommer att granska upphandlingar och entreprenader i kommunen under mandatperioden bad YA om revisionens syn på en dylik försäljning. - Om man planerar att sälja är det viktigt att noga jämföra anbuden. Man ska vara försiktig med att sälja ut sitt kyrksilver, särskilt när det handlar om så strategiskt viktig verksamhet som en camping är i en kommun med mycket turism, säger Staffan Ivarsson (fp), ordförande i kommunrevisonen. - Eftersom det är underskott i buns budget bävar jag för tanken att dessa medel skulle kunna komma att användas för att skapa balans så att kommunen fortsätter att leva med den sjukdom som en obalanserad budget innebär.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons