Annons

Fyra "nya" politiker i debatt på Stjärnan

Debattledaren Sven Melander och vänsterns partiledare Gudrun Schyman har troget varit med så många gånger det varit möjligt och om allt går enligt planerna vankas den tredje politikerdebatten på Gislövs Stjärna för dem. Annars blir det både "uppstickare" och återbesökare som presenteras när debatten inleds på söndag.
Simrishamn • Publicerad 9 augusti 2002

Det har förekommit flera olika bud kring vilka som ska representera riksdagspartierna vid "Österlens Almedalen". I det program som nu är aktuellt, men som dock fortfarande har en liten reservation för eventuella ändringar, blir det följande politiker som kommer när det bara återstår en dryg månad till valet: Gudrun Schyman (v) blir den ende partiledaren i församlingen den här gången. Maud Olofsson (c) var visserligen på gång, men det blir i stället Gunnel Wallin, ledamot i justitieutskottet, som får representera centern. En som nästan är partiledare är i alla fall miljöpartiets nya språkrör Peter Eriksson som lovat att finnas på plats. Ny på "Stjärnans" politikerscen, men desto mer erfaren i rikspolitiken, är handelsminister Leif Pagrotsky (s). Moderaternas representant är bekant för många österleningar, riksdagsledamoten Gunnar Hökmark. Bekant är också kristdemokraternas Tuve Skånberg, riksdagsledamot bosatt i Skillinge. En vice partiordförande ska också göra sig hörd, nämligen folkpartiets Jan Björklund. Debatten pågår hela eftermiddagen med start kl 14.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons