Annons

Gamla tankar lever vidare - i kommunstyrelsen

Simrishamn • Publicerad 24 januari 2005

SIMRISHAMN.

Tankar som väcktes i den gamla fornminnesföreningen lever vidare bland politiker i kommunstyrelsen.

Annons

Att försöka få ekonomi i verksamheten genom att överlåta skötsel åt föreningar och andra organisationer är inget nytt i den kommunala verksamheten. Så har tekniska kontoret agerat när det gäller grönytor och så har diskussionerna gått i kultur- och fritidsnämnden.

Förra veckan avhandlades slika frågor i kommunstyrelsen och beslut fattades. Dessa innebar till exempel att man ska undersöka möjligheten att överlåta skötseln av Kvarnfoten i Brantevik och Wranerstenen i Tommarp. Kommunledningen vill också att kulturpolitikerna skadiskutera framtiden för Garverimuseet med föreningen för Fornminnes- och hembygdsvård.

Därtill ska man se på om det finns någon möjlighet att disponera lokaler i Branteviks IFs klubbstuga - troligen med siktet inställt på att frigöra de salar som nu används i Södra skolan så att denna småningom kan säljas.

En annan fråga som lösning sökes på är om det går att hitta någon hyresgäst till de lokaler där Sankt Olofs bibliotek fanns före flytten till skolan.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons