Annons

Gärsnäs slott till salu på nytt

Nu kan den som har 15 miljoner till hands bli slottsägare. Gärsnäs slott är nämligen till salu igen.
Simrishamn • Publicerad 31 mars 2014
15 miljoner kronor är utgångspriset på Gärsnäs slott.
15 miljoner kronor är utgångspriset på Gärsnäs slott.Foto: Foto: Torun Börtz

– Jag har inte tid med slottet. Jag har två små tjejer hemma och har precis startat en ny it-koncern i Malmö och rekryterat hundra personer på två år. Så det är lite många strängar på lyran, förklarar slottets ägare Mikael Kretz försäljningen.

2009 köpte han fastigheten. De förra ägarna hade då bott där i fem år. Själv har Mikael Kretz aldrig haft slottet som bostad.

Annons

– Slottet är en fantastisk pärla, som varit dold tidigare. Jag ville öppna upp det för allmänheten, säger han.

Scen för teater

I stället har han använt den anrika byggnaden för olika evenemang. Slottet har hyrts ut till konferenser och privata tillställningar och man har ordnat konstutställningar i samband med Konstrundan. Slottet har också blivit scen för teaterförställningar, där publiken varit med och löst mordgåtor.

– Teatern har blivit en dundersuccé, konstaterar han.

Visningar bokade

740 kvadratmeters boyta och nära 75 000 kvadratmeter parkmark är det som går att köpa för den som är stadd vid kassa. Slottet lades ut till försäljning för några dagar sedan och enligt mäklarbyrån Vrede, som också skötte försäljningen förra gången, har man redan några intressenter. Visningar är också inbokade den närmaste tiden.

– Det finns en väldigt stor potential i en sådan här byggnad, konstaterar mäklaren Johan Derelöv.

Särskilt svårt att få slottet sålt tror han inte att det behöver vara.

– Jag har sålt ett par slott genom åren och det är inte så svårt. Det är nästan lättare att sälja ett slott än en klassisk hästgård, sådana finns det så många av, konstaterar han.

Taner Caliskan
Torun Börtz
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons