Annons

Grå Pantrar räknade in rekordpublik

Simrishamn • Publicerad 10 januari 2005

Vi tog hem den första finalen men sedan dess har det inte blivit någon cupvinst. Fast vi har varit i final flera gånger.

Säger Börje Pettersson, 74 år och en av de unga veteranerna i IFK Simrishamn. Varje år sitter han där i kassan och tar emot publiken:

Annons

– Kravet för den uppgiften är grått hår. Vi kallar oss Grå Pantrarna.

Han har varit med i alla år och där är han i gott sällskap med de riktiga seniorerna; Elof Hansson, 85, Egurth Persson, 81, och Kalle Glantz, 83.

– Det har varit fullsatt här varenda kväll och det betyder tusen personer, det är vad vi får ta in. Och i år blir det publikrekord!

Det var dåvarande tränaren Mats Ekberg som tog initiativ till cupen som till en början inte samlade så många lag:

– Vi fick sitta och ringa runt för att få ihop lag, minns Börje Pettersson.

Men i år, precis som de senaste åren, har problemet varit det motsatta, klubben har tvingats tacka nej till några lag. Maximalt kan man nämligen "bara" hantera 48 lag och det är många nog.

För många är det tradition att gå på Kamratcupen dit kompisar och familjer kommer och bidrar till gemytlig trängsel. F ör pågarna på planen handlar det inte sällan om att i kampen möta före detta lagkamrater.

Mer om Kamratcupen på YA-sporten.

Jea Jonsson

För 15e året i rad avgjordes i går Kamratcupen. Men inte vann hemmaklubben i år heller...
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons