Annons

Gymnasiet får ny fråga om vårdutbildning

Simrishamn • Publicerad 26 januari 2005

Nämnden för vuxnas lärande i Tomelilla och Simrishamns kommuner beslöt i tisdags att skicka en förnyad förfrågan om Österlengymnasiet verkligen inte vill delta. Att omvårdnadsutbildning behövs även i framtiden i Simrishamn råder det politisk enighet om. Christer Grankvist (s), ledamot i den nämnden och i bun, har agerat för att få "hem" en del av Sösk-platserna. Därtill har bun i en skrivelse markerat att man vill ha kvar möjligheten att lokalt ge uppdragsutbildningar till vuxna.

Lärare som värnar omvårdnadsprogrammet har agerat, men någon press att tala om från skolledningenss sida har det knappats varit.

Annons

När frågan behandlades i nämnden för vuxna enades politikerna om att ställa sig bakom Christer Grankvists yrkande; att göra en ny skriftlig förfrågan till skolan som under rektor Thor Anderssons sjukskrivning leds av Jan-Erik Månsson.

Jea Jonsson

$LOC_ON$SIMRISHAMN$LOC_OFF$Österlengymnasiet har inte visat något intresse för den omvårdnadsutbildning som Sösk-kommunerna genomför i Komvux regi.
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons