Annons

Hallå där…

Simrishamn • Publicerad 7 januari 2005
Record Version=2 Caption/Abstract=040914 Kyrkoherde Claes Hammarbäck i Hammenhög Bild: Jan-Olle Persson
Record Version=2 Caption/Abstract=040914 Kyrkoherde Claes Hammarbäck i Hammenhög Bild: Jan-Olle PerssonFoto: 

Clas Hammarbäck, kyrkoherde i Hammenhög som härom dagen syntes i SVT:s Mitt nya liv, som visas i repris i dag lördag kl 14.30, på SVT1. Iprogrammet där Kim Andersson är programledare berättar Clas om hur han som 53-årig VVS-ingenjör med egen firma fick en kallelse att bli präst, och fullföljde den.

Hur kändes det att se sig själv i tv-rutan?

Annons

– Jag tyckte det blev ett rätt så bra program, seriöst. Dessutom blev det ju väldigt vackra bilder från Österlen, både från kyrkan och landskapet runt omkring och från kusten vid Ales stenar. Och min fru som också är med i programmet tyckte också att det blev bra. Sen kan man ju alltid ha synpunkter på hur man själv är..

När spelades programmet in?

– Filmteamet var här i november, kring allhelgonahelgen. Sammanlagt höll de på fyra dagar. Sen var ju filmteamet en dag i Katrineholm också, där jag bodde och hade min VVS-firma förut.

Vad har du fått för kommentarer från omgivningen efter att programmet visades häromdagen?

– Jag har nog bara fått positiva kommentarer. Släkt och vänner tyckte att det gav en bra bild av oss. Många i församlingen visste om att programmet hade gjorts och skulle visas, och de kommentarer jag hört från församlingshåll har också varit positiva.

Genom att utbilda dig till präst och bli prästvigd år 2000 vid 60 års ålder har du ju gjort en minst sagt radikal förändring i livet. Vad är ditt råd till den som vill försöka byta inriktning?

– Att göra det! Känner man att man verkligen vill förändra sitt liv på något sätt ska man ta tag i det. Man kommer förmodligen att må dåligt om man inte försöker göra något åt det, och förutsättningarna att lyckas är oftast större än man tror. Min inställning är att man ska prova på livet, ta del i det och försöka känna efter vad som känns rätt.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons