Hallå där…

Simrishamn • Publicerad 29 oktober 2007
@08 Bildbyline:arkivbild: pontus Persson
@08 Bildbyline:arkivbild: pontus PerssonFoto: 

…Anders Albäck,58 år, Brösarp, som är ny klubbchef för Österlens golfklubb, med 2000 medlemmar och två 18-hålsbanor på Lilla Vik och Djupadal.

Hur känns det?

– Det känns jättebra, eftersom jag tycker det är roligt att jobba med idrott. Dessutom får jag vara med om den förändringsprocess som Österlen går igenom just nu.

Hur märks det?

– Vår klubb får ett 50-tal nya medlemmar i år. Greenfee-intäkterna beräknas också öka i år till cirka 4,9 miljoner kronor. Det är en positiv trend jämfört med utvecklingen i övriga Sverige. En tydlig trend är också att folk vill bo nära golfbanor.

När började du spela golf?

– 1963, när veterinär Magnus Jernström introducerade mig och min far i golfens värld. Han gav oss en bok om golfens vett och etikett! Nu har jag 4,5 i handikapp och försöker spela två gånger i veckan.

Tycker du om att tävla?

– Ja, jag försöker vara med på tävlingar. Det är ett sätt att träffa folk.

Vad har du sysslat med tidigare?

– I 18 år var jag militär på A 3 i Kristianstad. Sedan var jag personalchef på LB-Hus i Bromölla i tio år, och har därefter varit konsult i ledarskapsfrågor. Jag är också politiker för folkpartiet i Tomelilla kommun, vilket dock är otacksamt.

Pontus Persson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.