Annons

Hallå där… Lurika Edén pastorsadjunkt i Kiviks församling

Simrishamn • Publicerad 4 januari 2005

Lurika Edén, pastorsadjunkt i Kiviks församling som prästvigdes för ett år sedan och nu slutar där efter det första introduktionsåret.

Vart ska du ta vägen nu?

Annons

– Nu ska jag bli komminister i Anderslövs och Alstads församlingar på Söderslätt.

Var ska du bo någonstans?

– Till att börja med går flyttlasset från Simrishamn där jag nu bott till min fästman i Köpenhamn. Så det kommer att bli en härlig kontrast mellan att jobba på landsbygden och bo i storstan. Det är en ynnest att få uppleva båda delarna! Fast på lite längre sikt tänker vi leta efter något i församlingen.

Var kommer du ifrån ursprungligen - din dialekt skvallrar om att du inte är från Skåne?

– Jag är från Uppsala från början men jag har bott i Lund i tolv år nu. Så jag börjar känna mig skånsk.

Hur har ditt första år som präst varit?

– Det har varit precis som det är tänkt att introduktionsåret ska vara " väldigt bra och väldigt allsidigt. En roligt överraskning just med tjänsten här har varit att det är ovanligt många vigslar i Kiviks församling. Det är många som har anknytning hit via sommarboende som väljer att gifta sig här, men det är också många som väljer församlingen för att här är så vackert - både landskapet och kyrkorna.

Som vanlig Ulrika kan jag bli lite avundsjuk på dig som heter Lurika i stället. Hur kommer det sig att du heter så?

" Jag heter faktiskt Ulrika från början. Lurika är helt enkelt en bokstavslek som mina föräldrar började med när jag var mycket mycket liten. Och sen har det bara fortsatt på den vägen.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons