Annons

Hårdhandskar mot felparkerade bilar hjälper

Kommunen har börjat ta i med hårdhandskarna mot ägarna till de bilar som stått övergivna runt om i kommunen. Och det har hjälpt.
Simrishamn • Publicerad 3 september 2011
Foto: 

Totalt har ett 20-tal fordon försetts med röd lapp. Det är bilar, husvagnar, släpar och hästtransporter som stått övergivna på samma plats under lång tid. Från lappningstillfället har bilägaren ett visst antal dagar på sig att flytta sitt fordon. Om så inte sker informeras bilägaren i ett rekommenderat brev om att kommunen kommer att ombesörja flyttning av bilen. Av de 20 fordon som kommunen börjat jaga har kommunen tagit hand om fem. De står nu inhägnade i väntan på kontakt från sina ägare.

- Övriga cirka 15 fordon har ägarna själva flyttat, berättar Anders Persson på kommunen. Vi har fått en del argsinta svar från fordonsägarna, men bilarna har blivit flyttade.

Taner Caliskan
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons