Hastigt beslut rättas till

Det gick lite hastigt när kommunstyrelsen arbetsutskott vid sitt förra sammanträde beslutade att anta skötselplanen för nya naturreservatet Bäckhalladalen. Detta utan att invänta yttrande från byggnadsnämnden.
Simrishamn • Publicerad 3 september 2002

Bakgrunden är Österlenpartiets motion om att förvandla stenbrottet i det nya naturreservatet till en friluftsscen. I hopp om att kunna förverkliga dessa planer föreslog partiet att själva stenbrottet undantogs från de skötselplaner länsstyrelsen tagit fram och som kommunen förväntas anta. Byggnadsnämnden beslutade vid sitt senaste möte att ge Österlepartisterna det rådrum de krävde och bordlade ärendet till nästa möte den, 16 september. Kommunstyrelsens arbetsutskott däremot antog planerna utan att reflektera över nämndens vilja. - Ett flagrant misstag, dundrar Manfred Koch (Öp), byggnadsnämndens ordförande. Den kommunala demokratin sätts ur spel. Det har tidigare hänt för kulturnämnden och barn- och utbildningsnämnden. Nu är det vår tur. Kommunstyrelsens ordförande Christer Akej erkänner att ett misstag begåtts. - Facknämnden måste få en möjlighet att yttra sig innan vi tar ställning, säger han. Jag kommer därför att förslå att arbetsutskottet tar tillbaka sitt beslut. Det innebär inte att facknämnden har någon form av veto, men de har rätt att yttra sig.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.