Hög musik ledde till bråk

Två gånger bad de sin granne att sänka musiken. Grannen blev till slut trött på tjatet och hotade döda sina klagoandar. Grannen som är i 30-årsåldern döms nu för olaga hot till 60 dagsböter.
Simrishamn • Publicerad 23 maj 2011

Det var en kväll i vintras. Fyra ungdomar hade samlats i en lägenhet. Under kvällen spelade grannen så hög musik att de påstår sig knappt kunna höra tvn.

En av ungdomarna går in till grannen och ber honom sänka volymen. Uppmaningen ignoreras och de fyra går i samlad trupp till grannen. Ordväxling uppstår. Enligt de fyra ungdomarna är grannen hotfull och lovar dem ett helvete. Han ska också ha sagt: "Jag ska döda er allihop."

Grannen uppger att hot uttalas mot hans hund vilket gjorde honom mycket arg. Det var därför han gick till deras lägenhet. När dörren öppnas med säkerhetskedjan på blir han arg och rycker sönder den. När han går drämmer han igen dörren som träffar en av flickorna i huvudet.

Polis kallas till platsen och flickan som fick dörren i huvudet skickas till sjukhuset eftersom hon fått hjärnskakning.

Den 30-åriga grannen åtalades för såväl olaga hot som misshandel, men eftersom rätten inte kunnat visa att det var med flit som han smällde dörren i huvudet på sin kontrahent ogillas åtalet i den delen.

Att han olagligen uttalat hot anses dock bevisat. Påföljden för honom blir 60 dagsböter a 120 kronor.

Mikael Hallqvist
Ystads Allehanda
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.