Hon erbetar för en ny väckelse

I Nicolaikyrkan visas Gudrun Nergårds utställning Vad ska vi med kyrkan till? Nu går den in på sista veckan.
Simrishamn • Publicerad 24 oktober 2007
Sista veckan för utställningen Vad ska vi med kyrkan till?
Sista veckan för utställningen Vad ska vi med kyrkan till?Foto: 

– Det behövs en väckelse för att människor ska inse kyrkans betydelse. Vi hade inte haft det vi har i dag utan Guds ord och kyrkan.

Så förklarar Gudrun Nergård varför hon gjorde utställningen. Här visar hon teckningar och ställer en rad frågor kring trons och kyrkans existens.

– För mig börjande det hela med de första diskussionerna kring rivningen av Maglarps kyrka. Sedan dess har jag arbetat med ämnet i ord och bild.

I Nicolaikyrkan visas ett flertal ordrika bilder och de är egentligen bara ett utställningsmaterial av en bok som Gudrun Nergård färdigställt. – Avsikten med den är att få igång en väckelse. Jag vill att kyrkopolitiker ska fundera mera kring vad de vill med kyrkan och till dem vill jag ge tanken: Antag att du vaknar död i morgon.

Boken är ännu inte tryckt men snart ska den så bli:

– Min man ger mig tryckning av 1000 exemplar i present när jag fyller 70 år och det gör jag snart!

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.