IF Metall skänkte hjärtstartare

IF Metalls klubb på Plastal skänkte i går en hjärtstartare till företaget.Under en liten ceremoni i foajén fick tillförordnade platschefen Fredrik Lundgren ta emot livräddaren av klubbordförande Tommy Mårtensson och huvudskyddsombud Jörgen Nilsson.
Simrishamn • Publicerad 16 september 2009

– Jag fick idén när det gick galet med det gamla företaget, berättar Jörgen Nilsson. Klubben hade en del pengar som vi gärna ville skulle komma medlemmarna lokalt till del. Därför föreslog jag inköp av en hjärtstartare och alla höll med.

Inte minst ordförande Tommy Mårtensson.

– Det här är ju någonting positivt för alla våra medlemmar och alla anställda. Medelåldern har ökat bland oss och risken för hjärtproblem ökar ju med åldern, menar Tommy Mårtensson.

Fredrik Lundgren tackade för gåvan och önskade innerligt:

– Hoppas att vi aldrig behöver använda den. På de arbetsplatser som har hjärtstartare är det vanligast att det är arbetsgivaren själv som införskaffat livräddaren. På Plastal är det dock fackklubben som dessutom sett flera av sina medlemmar förlora jobben. En tecken på goda relationer?

– Trots att vi haft tuffa tider så har vi ett bra samarbete med facket. Det känns bra, säger Fredrik Lundgren.

Klubbens gåva, värd 26 000 kronor, inkluderar även utbildning i att använda hjärtstartaren. Totalt 30 anställda ska få veta hur man åter får att hjärtan att slå.

Rekryteringen av en ny platschef pågår, men tills vidare är det alltså Fredrik Lundgren som är tillförordnad.

– Ja, jag är tillbaka igen. Jag var platschef här 2003 till 2005. Kul att komma hit igen även om det bara är tillfälligt, säger han.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.