IFK-seger i Skånecup

IFK Simrishamns 14-årsflickor har all anledning att sträcka på sig. De vann nämligen Skånetrafiken Cup i konkurrens med elva lag från Skåne, Göteborg och Norge.
Simrishamn • Publicerad 16 maj 2002

- Vi fick medaljer, t-tröjor och 500 kronor till laget. För pengarna ska vi köpa sportartiklar, säger Anna Hellsten, glad lagkapten för de sexton framgångsrika flickorna. Merparten av dem går på Korsavadsskolan. Men även Jonebergs- och Kivikselever är med i laget. Cupspelet gick i Hässleholm under tre dagar. Simrishamnslaget vann fyra av fem matcher i gruppspelet och gick vidare till semifinal. Där slog IFK-flickorna Kviding från Göteborg med 4-2. Det stod 0-0 både efter ordinarie speltid, 2 x 20 minuter, och förlängning. Matchen avgjordes på straffar. Finalmatchen mot Lunds BK slutade 2-2 efter förlängning. IFK-spelarna var bättre straffläggare, och vann därför med 6-5. - Det var oliiidligt spännande, påpekar en humoristisk Marina Rastoder, som härmar en känd musikledare på TV. - Flickorna har gjort en bra insats med tanke på att de började spela fotboll för tre år sedan, tycker Mikael Kozak. Han och Anna Almqvist sköter träningen, som är förlagd till Korsavads idrottscentrum två gånger i veckan. Varje träningspass är på en och en halv timme. - Vi har löpning, skott, taktik, teknik och fysisk träning, säger Anna Hellsten, som i likhet med kompisarna spelar med IFK Simrishamn i Skåneserien för 14-årsflickor.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.