Annons

IFK:s talanger fick Waldos stipendium

De unga och lovande fotbollsspelarna Martin Persson och Arnold Walusimbi fick årets Waldo Bengtssons stipendium. Båda tog plats som 16-åringar i IFK Simrishamns a-lag.
Simrishamn • Publicerad 8 mars 2014
Martin Persson och Arnold Walusimbi blev smått historiska genom att bli de sista som fick ta emot stipendium ur Waldo Bengtssons idrottsfond.
Martin Persson och Arnold Walusimbi blev smått historiska genom att bli de sista som fick ta emot stipendium ur Waldo Bengtssons idrottsfond.Foto: Foto: Bass Nilsson

Utdelningen i onsdags var den sista någonsin eftersom fondens pengar är slut.

– Avkastningen har blivit sämre med åren, förklarar Monica Gummesson som är ordförande i Waldo Bengtssons idrottsfond. På slutet har Sparbanken syd skjutit till pengar ett par gånger.

Annons

De både stipendiaterna anses som mycket lovande fotbollsspelare. De belönas med 5 000 kronor vardera.

I motiveringen till stipendiet skriver idrottsfonden att Martin Persson har stor spelförståelse och spelar lugnt samt att han representerar klubben på ett mycket bra sätt.

Arnold Walusimbi kom till Sverige för två år sedan som ensamkommande flyktingbarn och sökte upp klubben och ville spela fotboll. Han beskrivs som avig i sitt att spela vilket gör det svårt för motståndarna att få grepp om honom.

– Arnold besitter en enorm talang och vill utvecklas i sitt spel, skriver Waldos idrottsfond.

Simrishamns AIF och IFK Simrishamn har varit engagerade i fonden genom åren. I drygt 20 år har fonden delat ut stipendier till unga och lovande idrottare. Fonden instiftades kort efter Waldo Bengtsson bortgång 1989.

I Simrishamn är han en legendarisk friidrottare som hade sin storhetstid på 1920-talet. Waldo Bengtsson tillhörde Sverige- eliten på korta häcken, längdhopp och fem- och tio- kamp.

Maria Sällberg
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons