Annons

Ilsken hund högg dalmatiner i halsen

En lösspringande hund angrep i går kväll en kopplad dalmatiner på Storgatan i Simrishamn. Den ilskna hunden var en mastiff och den högg dalmatinern i huvudet och halsen. Ägaren till mastiffen är brottsmisstänkt.
Simrishamn • Publicerad 2 mars 2003

När ägaren till dalmatinern gick ut från sin bostad anföll mastiffen, och dalmatinern och ägaren hann inte fly inomhus. Dalmatinerns skador blev bland annat två hål i ena örat och blodvite i vänster öga. Mastiffens ägare fanns i närheten men avlägsnade sig efter attacken. Han påträffades senare av polisen på en krog i Simrishamn, samtidigt som hunden fortfarande sprang lös, uppger Mats Hammar, inre befäl vid Polisområde Södra Skåne. Ägaren till den lösspringande hunden är misstänkt för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons