Inga bostäder i Skeppet

Det blir inga bostäder i Tegelmagasinet eller Skeppet ner i hamnen. En oenig kommunstyrelsen gick emot tekniska nämndens förslag.
Simrishamn • Publicerad 13 april 2002

Kommunen ska sälja fastigheten Simrishamn 2:48 som inrymmer Tegelmagasinet och Skeppet. Enligt detaljplanen får fastigheten bara användas för hamnändamål eller verksamheter som kan kopplas till hamnen. Eftersom en person anmält intresse att köpa fastigheten har tekniska nämnden begärt att detaljplanen ändras så att husen även skulle kunna användas som bostäder. När är det diskuterades i kommunstyrelsen ställdes tre förslag emot varandra. Christer Akej (m) yrkade att detaljplanen medger kontor, handel, hamn- och restaurangverksamhet. Karl-Erik Olsson (s) yrkade att man hoppar över restaurangverksamheten medan Gerd Holm (sjvp) vill ha det som Akej men med tillägget att även bostäder tillåts. Akej vann. Resultatet blir alltså att samma verksamheter som idag tillåts. Skillnaden är att någon koppling till hamnverksamhet inte längre krävs.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.