Annons

Inköpsresa slutade i bråk

Simrishamn • Publicerad 28 januari 2005

Familjens inköpsresa till Tyskland slutade med att två syskon blev ovänner.Nu har brodern åtalats vid Ystads tingsrätt misstänkt för att ha misshandlat sin syster.

Det var sent om kvällen i slutet av mars i fjor som allt hände. Då hade syskonen och deras mor tillbringat hela dagen på resa, klockan var nästan midnatt när de kom hem.

Annons

Första anhalt var vid systerns hem där en del av dryckesvarorna skulle lastas av. Allt gick väl ända tills brodern ansåg att systern tagit vad hon skulle. Det tyckte inte systern som ansåg att ytterligare en back öl tillhörde henne. Ett gräl startade och det övergick relativt snabbt i handgemäng. Enligt kvinnan slog brodern ner bagageluckan över henne när hon lutade sig in för att ta varorna. Luckan ska ha träffat både huvud och nacke. Dessutom ska mannen ha tagit tag i hennes armar, tryckt till hårt i bröstkorgen, knuffat hennes så hon föll baklänges. Systern hävdar att hon fått tryckskador, blåmärken och ömhet efter middhandeln.

Den beskrivning systern gett instämmer dock inte hennes bror i. Han erkänner inte någon misshandel och hävdar att han inte såg att systern kastade sig in i bagaget samtidigt som han stängde igen. Han medger dock att han blivit arg och tagit tag i systern och möjligen dragit ner henne på marken.

Jea Jonsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons