ISS ska driva Lillevångshemmet

Som väntat blir det vårdföretaget ISS Care Partner AB som tar över driften av Lillevångshemmet i Simrishamn den 1 oktober i år. På hemmet finns det plats för 48 boende.
Simrishamn • Publicerad 3 maj 2002

- Vi tycker att det är hedrande och roligt att få detta uppdrag, säger regionchef Stellan Gustafson på ISS Care Partner i Helsingborg. Han tycker "att varje sund arbetsmarknad ska ha mer än en aktör." På fredagen undertecknades avtalet mellan företaget och socialnämnden, vars ordförande, sjukvårdspartisten Ulla Nilsson, välkomnar den nya valmöjligheten inom äldreomsorgen. - Det är bra både för de boende och personalen att kunna välja boende respektive arbetsplats. Inslaget av en ny arbetsgivare gör att man kan arbeta över gränserna. Jag hoppas att personalen inom den offentliga och privata vården ska kunna ta och ge, säger Nilsson. - Vi satsar inte på en alternativ driftsform för att göra verksamheten billigare, utan för att utveckla boendet, påpekar Ulla Nilsson, som hävdar "att kostnaderna ligger i linje med kommunens budget." Avtalet innebär att ISS Care Partner tar över driften av Lillevångshemmet den 1 oktober i år och ansvarar för verksamheten i tre år, till och med den 30 september 2005. Möjlighet finns att förlänga avtalet med två år. Enligt Stellan Gustafson ska all personal på Lillevångshemmet, huvudsakligen vårdbiträden och undersköterskor, erbjudas fortsatt jobb. För dem som inte vill byta arbetsgivare erbjuder kommunen andra arbetsplatser. - Vi lägger ner mycket tid och arbete på våra anställda. Delaktighet är viktigt för oss, och vi vill verkligen fungera som en partner, säger Stellan Gustafson. Han berättar att den europeiska börsjätten ISS har sitt säte i Köpenhamn. Företaget är inriktat på service och fastighetsunderhåll. ISS Care Partner är ett helägt, svenskt dotterbolag som sysslar med vård, framför allt äldreboende och hemtjänst. I Sverige har företaget ett 50-tal vårdboenden och cirka 5 000 anställda. - Vi driver bland annat närsjukhus i Stockholmsområdet, har missbruksvård i Vimmerby och viss psykiatri, säger Gustafson. ISS Care Partner driver redan vårdhemmet Friaborg i Simrishamn, där kommunen hyr sex platser för dementa.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.