Annons

Kaj Larsson tror inte EU vill betala

Riksdagsman Kaj Larsson(s) tror det blir svårt att få gehör i EU för det bidrag som krävs för att kompensera de drabbade vid ett fiskestopp. Men arbetet med en skrivelse till EU pågår för fullt i regeringskansliet.
Simrishamn • Publicerad 20 oktober 2002

-EU har ett fiskekonto där man kan söka bidrag. Men då handlar det om ersättning till en flotta som tvingas ligga stilla under en period eller till att skrota eller starta en verksamhet, för att nämna några exempel. Och de besluten tas på biologiska grunder. Och några sådana finns inte i det här fallet enligt de biologer som yttrat sig. Kaj Larsson tror alltså att EU säger nej till bidrag för att ersätta förlusterna. Då återstår ett nationellt stöd. Och enligt Kaj Larsson är staten ännu striktare med sina stöd. Fiskeriverket ska vara klar med sitt underlag till EU på torsdag. Sen har EU 60 dagar på sig att ta ställning till skrivelsen. -Jag tror det blir problem att lösa den här frågan, säger Kaj Larsson.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons