Känd musikprofil prisas

Årets Simrishamnare år 2002 är Caj Gustafsson - en i staden känd profil och så snart hans namn kommer på tal är det osökt till musik som associationerna går.
Simrishamn • Publicerad 22 maj 2002

Denne musikdirektör har simrishamnarna att tacka för mycket som höjer livskvalitén. Det var han som gav konserterna en plats i Nicolaikyrkan och dessutom är han en trägen kreatör inom en gammal svensk genre, nämligen snapsvisor. Caj Gustafsson. Bild: Emma Lawesson - Det känns som en stor heder att få en sådan utmärkelse, i synnerhet som det är Lions, en förening som sysslar med välgörenhet, som delar ut det, säger Caj Gustafsson. "Caj Gustafssons insatser har bidragit till ett fint och uppskattad musikutbud i Simrishamn och med sitt stora sinne för humor bidrar han till glädje långt utanför våra gränser" står det bland annat i motiveringen som säkert många utanför Lions medlemsskara är beredda att utan tvekan skriva under på. Han är ledare för S:t Nicolai kyrkokör och fick med sin entusiasm ovana "sångare" att ta sig ton i Kanintekören. Han bidrar till underhållningen som en i Carlsborgs Sjungare och till Tumathorps Knutsgille har han skrivit mången visa. När det gäller snapsvisor är han nästan en mästare, de två senaste åren har han gått till final i Snapsvise-SM. Sin humoristiska sida och talang för karikatyrer har han visat i två upplagor av boken "Präster jag mött". Den senaste kom i år och sin givmildhet visade han när han skänkte all behållning till Lutherhjälpen. Caj Gustafsson är uppväxt i Tomelilla och kom till Simrishamn som nyutexaminerad musikdirektör 1967. Sedan dess har han arrangerat konserter i kyrkan och han var också med om att starta Musik på Österlen. På tisdagskvällen fick han motta priset, förutom äran även en check på 5000 kronor, ur Lions ordförande Sven Olssons hand. Vad han ska använda pengarna till vet han inte: -Men jag ska i alla fall inte slösa bort dom på lemonad!

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.